CENAZE ÇADIRI UYULAMASINI KALDIRACAK !

CENAZE ÇADIRI UYULAMASINI KALDIRACAK !

Kırıkkale Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Ahmet Önal projelerinden 4'ünü açıkladı. Bunlardan biri isteyen her cenaze sahibinin evinin önüne kurdurduğü cenaze çadır uygulamasını kaldıracak .

A+ A-

Kırıkkale Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Ahmet Önal projelerinden 4'ünü açıkladı. Bunlardan biri isteyen her cenaze sahibinin evinin önüne kurdurduğü cenaze çadır uygulamasını  sonlandırarak yerine  "Mahalle taziye evleri" olarak adlandırdığı yerler yapılacağını açıkladı.

Önal, bu taziye evlerinin nerelere, kaç adet yapılacağını, mahallenin diğer bir ucundaki cenaze sahibinin buraya nasıl gelip gideceğini, cenaze evi yapılacak belediyeye ait yer olup olmadığını açıklamadı. 

Kırıkkale Belediyesinin uzun süredir yürüttüğü her cenazeye çadır, soba, masa sandalye ve cenaze sahibine ikram gönderme uygulamasını başarılı bulan vatandaşlar "taziyelerimizi mahallenin gidip diğer ucunda mi kabul etcez. Cenazeevi kapatılır mı. Yaşlımız var, büyüklerimiz var. Birde Kırıkkale Belediyesinin kendisine ait bu kadar yeri var ise park yapsın içi boş vad. Sağolsun belediyemiz hemen gelip çadırı kuruyor, cenaze ihtiyaçlarını karşılıyor. Bizi geleneklerimizden uzaklaştırmak mı isteniyor." ifadelerini kullanıyor


Bu haber toplam 165 defa okunmuştur